Image is not available
Image is not available
arrow
arrow

Jana Vukicevic

 

 

Јана Вукићевић, виолинисткиња и стипендисткиња Фондације за младе таленте града Београда, одржаће у петак, 02. јуна у 18 часова у Свечаној сали Скупштине града Београда, велики солистички концерт.

Уз клавирску пратњу професора Укија Оваскаинена, талентована Београђанка изводиће дела познатих композитора Вивалдија, Менделсона, Крајслера, Сука и Сен-Санса.

 

Гост концерта биће млада и талентована пијанисткиња Миљана Николић, студенткиња  Музичке академије у Новом Саду.

Јана Вукићевић рођенa је 2. октобра 2001. године у Београду. Њен музички таленат уочен је већ са четири године, када је постала члан чувеног дечијег хора "Колибри". Виолину је почела да свира са осам година и сада је у другом разреду Средње музичке школе "Др Војислав Вучковић", у класи професорке Биљане Јакшић Николић.

Први солистички концерт одржала је 2014. године у Галерији фресака Народног музеја у Београду, а наступала је у најзначајнијим културним институцијама Београда, као што су Задужбина Илије М. Коларца, Дом Војске Србије, Народно позориште, СКЦ, Галерија КЦБ "Артгет", Народна библиотека, Галерија Педагошког универзитета, Кућа Краља Петра и у многим другим културним установама града.


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.