Image is not available
Image is not available

 

          

 

Фондација за младе таленте града Београда, једногласним усвајањем Одлуке Скупштине града Београда основана је 23. јуна 2015. године, док је са радом и остваривањем својих циљева званично почела 1. јануара 2016. године.

Скупштина града Београда је донела одлуку да оснује Фондацију за младе таленте града Београда како би се на системски начин обезбедио новац за подршку ученицима, студентима и особама које се истичу у научном и стваралачком раду а млађе су од 30 година и слабијег су материјалног стања. Желимо да, заједно са одговорним компанијама и појединцима, који послују или живе на територији Београда обезбедимо довољно финансијских средстава како би младим и талентованим људима помогли да се школују, развијају, постану успешни и дају свој допринос развоју нашег града и земље. Верујемо да је Фондација за младе таленте града Београда институција која ће моћи да окупи све оне који желе да помогну, уложе новац у образовање младих и буду одговорни чланови наше друштвене заједнице.

Град је оснивач али је руковођење Фондацијом за младе таленте града Београда препустио Управном одбору чији су чланови угледни и респектабилни чланови нашег друштва. Све одлуке у вези са расподелом средстава Фондације, деци и младима, доноси Управни одбор потпуно самостално у најбољој вери у исправност својих одлука. Поред оснивача, надзор над радом Фондације врши и Надзорни одбор

Град Београд препознавши потребу да помогне младим талентима на подручју главног града, оснива Фондацију, која делује са мисијом - да споји друштвено одговорне компаније и талентоване младе појединце са заједничким циљем да они развију своје таленте и дају допринос уметности, науци, привреди и спорту.

Фондација за младе таленте града Београда је једина фондација такве врсте у нашој земљи која додељује једнократна новчана наменска средства за уметничка, спортска и научна усавршавања и такмичења, како у земљи, тако и у иностранству. Поред тога Фондација помаже и при куповини неопходне опреме која омогућава или доприноси даљем развоју или неговању талента а без које је појединац у немогућности или тежем положају за даље развијање својих способности.

На свом путу, Фондација за младе таленте града Београда, делује са визијом да ће својим постојањем подржавати талентоване ученике и студенте, који ће својим изузетним талентом достићи светску славу и прославити Београд широм планете. Ми смо ту да им помогнемо у остварењу снова и њиховог пуног потенцијала. Желимо да пратимо и подржавамо младе таленте од њихових првих успеха све до највећих светских такмичења и на тај начин промовишемо и популаризујемо научни и стваралачки рад код младих. 

 

 
 
 
 


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.