Image is not available
Image is not available

Догађају су присуствовали директорка Фондације за младе таленте Ана Зекавица и потпредседник Кошаркашког савеза Србије и члан Управног одбора Фондације Дејан Томашевић, а тема састанка је била укључење младих београдских спортиста у рад те фондације.

Фондација за младе таленте званично је почела са радом 1. јанура 2016, истакла је Радуловићева уз подсећање да је Спортска гимназија једна од најпрестижнијих средњих школа у Београду.  


Почетак рада фондације ће, према њеним речима, омогућити младим талентима да буду награђени за свој рад. Она је истакла да ће у априлу фондација објавити конкурс, на који ће моћи да аплицирају сви  талентовани млади људи, средњошколци и студенти до 30 година.

– Овим састанком желимо да их охрабримо да аплицирају на будућем конкурсу и да кажемо да имају подршку Града Београда. Јер млади људи су будућност овог града и ове земље и зато морамо да нађемо начин да помогнемо талентованој деци, а да им фондација буде главни ослонац за напредовање – указала је Радуловићева и додала да ће током фебруара бити одржана седница када ће се усвојити правилник о додели новчаних средстава за младе таленте.  

Директорка Фондације за младе таленте Ана Зекавица истакла је да је предвиђено да фондација  функционише у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, које ће својим донацијама помоћи рад, док је Град Београд за почетак рада део средстава дао из буџета града. 

– Идеја је да се објави конкурс, док ће од прикупљених средстава зависити где ће и на који начин бити искоришћена – истакла је Зекавица. 

Ученик Спортске гимназије и репрезентативац Србије у ватерполу Радомир Драшковић захвалио је Граду Београду и друштвено одговорним компанијама које су спремне да помогну младим спортистима, јер они то заслужују.

Извор: Беоинфо

 

 

 

 


            

Copyright: Фондација за младе таленте града Београда, Трг Николе Пашића 6, Београд © 2016.